Kennel Voctaves er et lite oppdrett av sorte storpudler. Vi holder til i naturskjønne omgivelser i utkanten av Trondheim, med bymarka som nærmeste nabo. I tillegg til mor og far bor yngstemann fortsatt hjemme, og mormor (og suveren hundepasser) har egen leilighet i huset. Barnebarna, svigerdøtre og våre to eldste sønner er ofte på besøk.

Når vi ikke er på jobb er vi glade i å være aktive, og storpuddelen er en kjær følgesvenn på turer i skog og mark. Vi liker også å slappe av i sofaen, og storpuddelen finner seg like godt til rette i armkroken der. Kort sagt tar hundene del i alle familieaktiviteter.

Tidligere har vi hatt labrador i mange år, men mor i huset utviklet dessverre astma og allergi. Vi hadde liten tro for at vi noen gang kunne ha hund igjen. Gleden var derfor stor da vi etter å ha passet en dvergpuddel i ferien oppdaget at hun ikke reagerte i det hele tatt.

Med storpuddelen har vi deltatt på forskjellige kurs og treninger; valpekurs (som vi anbefaler på det sterkeste for våre valper og eiere), hverdagslydighet, agility, rallylydighet og blodsportrening. I tillegg har vi fått flere gode venner i utstillingsmiljøet, og har fått lære mye av de som har holdt på i en mannsalder.

Vårt mål er å avle sunne og friske hunder, som er rasetypisk konstruert med en rasetypisk mentalitet. Vi vil bidra til en avl i ønsket retning hva rasestandard angår. NKK`s etiske grunnregler for avl og oppdrett ligger selvfølgelig i bunn.